Conheça a Amazônia !

Bem-Vindo à Amazônia

“A Amazônia, um mar de florestas num oceano de água doce, como bem notou Avé-Lallemant em seu livro Rio Amazonas, já em 1859, não é uma região homogênea como pode parecer do alto, durante o sobrevôo. A região é um caos de ilhas, um mosaico fluido de pequenos igarapés, rios colossais, pequenos lagos que brincam de esconde-esconde, lagos maiores que resistem ao desaparecimento na seca, águas de todas as cores, árvores de todos tamanhos, peixes de todas as formas, e um mundo sem fim oculto aos nossos olhos. Parece monótona a região para os menos atentos, mas não: ela é dinâmica - não apresenta nenhum dia igual ao outro. O sobe e desce das águas, o silêncio ensurdecedor que em algumas áreas recria sons esquecidos, o cair das árvores, o pôr-do-sol, o vento, a friagem, a chuva, a ilha que se move, as migrações dos homens e dos bichos, o abraço-da-morte, o peixe que” anda “ de um lago para outro, o peixe que morre afogado!, o tubarão que confunde o tipo de água, mas não sua imensidão, criam, a cada dia, um desenho novo para esse Eldorado que urge conhecer e está a demandar todo o cuidado da ciência.” (Adalberto Luis Val).”

 

 

 

 

 

English
PRODUCTIVE CAPACITY INSTALLED
 
In 1995 Magama opens its production unit of Clean Alcohol  - food degree, back then becoming  the first  distillation and purification unit of northern Brazil with a capacity of 15,000 liters per day. 
 
Magama  has  the capacity to store 750 m3 of hydrated alcohol in tanks of carbon steel   and 400m³  of clean alcohol in stainless steel tanks. It also has  eight stainless steel  with total capacity of 120m³ for plant extracts.
In 1997 it opens a new industrial plant for vegetal extraction  by solvent (ethanol - water), with a capacity of 2,000 kg of biomass extracted daily. The main product of this plant extract is guarana (Paullinia cupana) for  soft drink market.
 
In 2003, it starts three more new units of industrial processing, using production technic and processes  developed by the company’s R & D program, from which the company makes available on the local market the following lines of Amazon basic products: 
 
 Refined Fat Oils  - Unit with a  extraction and refining capacity of 100 tons of fatty oils per year. This process operates at low temperatures, allowing the extraction by pressing, keep the integrity of the substances in the Amazon fatty oils.
 
Essential Oils - Unit with a capacity of 600 ton for the extraction of biomass per year equivalent to approximately 3,000 kg of essential oils. It is a physical process, called  steam drag.
 
 Standarized Plant Extracts  - Unit with a capacity of 200 ton for the extraction of biomass per year, equivalent to the average production of 100 tons of concentrated extracts per year. The use of organic solvents and natural, allied to the resources of the process, low pressure and temperature, ensures the quality and certification of the products.